Pe parcursul derulării proiectului INTERSECT – Centrul comunitar intersecțional, colegul nostru Ovidiu Anemțoaicei a strâns mărturii de la persoane implicate în munca comunitară la nivel organizațional sau de grup informal, cu scopul de a mapa modul în care se formează sau se definesc comunitățile discriminate în care trăim, muncim și pentru care luptăm.

Cele 15 interviuri au fost adunate într-un volum – INTERSECT. Voci și solidarități comunitare, care poate fi descărcat online făcând click pe copertă. Dacă dorești, pentru comunitatea ta, un exemplar tipărit al volumului, scrie-ne la asociatiaeasyeco@gmail.com!

Încercăm să aflăm ce înseamnă efectiv munca comunitară, legătura acesteia cu conștiința socială și politică mai largă, precum modul în care se construiesc alianțele și rețele de solidaritate și rezistență. Poți asculta podcast-urile pe canalul nostru de Spotify.

În primul episod aflăm despre munca activistei Georgiana Aldessa Lincan de la Asociația E-Romnja. “Din 2013, prin munca în E-Romnja, învăț că doar prin perseverență și munca dintr-o perspectivă feministă intersecțională și la firul ierbii putem construi o mișcare feministă romă puternică și asumată, care să schimbe lucrurile la nivel local, acolo unde se întâmplă cele mai multe abuzuri și unde fetele rome cedează de cele mai multe ori în fața presiunii din partea comunității și a societății. Dacă ar fi să aleg din nou primul job, aș face exact aceeași alegere. Îmi doresc să creez spații prin care cât mai multe fete rome să aibă oportunitatea de a face parte dintr-un colectiv feminist intersecțional, în care să își exprime liber ideile și părerile, și unde să se simtă susținute indiferent de alegerile lor.” Georgiana Aldessa Lincan

Mai jos găsești link direct către primul interviu din serie: