Vă invităm să consultați mai jos și să descărcați kit-urile rezultate în urma atelierelor Gender Talk!

Despre Gender Talk. Chestionam si exploram genul. (Re)gandim o lume in care toate identitatile noastre de gen sunt respectate si celebrate. La Gender Talk ne intalnim pentru a crea o comunitate. Vorbim, radem, ne imprietenim, suntem vulnerabili, ne dam sfaturi, povestim despre genurile, identitatile si realitatile noastre intr-un cadru sigur, prietenos si relaxat.

In continuare in Romania genul este privit in binaritatea femeie-barbat, cu roluri de gen stricte si realitati determinate inca de la nastere. In acest context vrem sa facem spatiu pentru a respira, a lua o pauza de la constrangerile de gen zilnice si a veni intr-un cadru in care stim ca identitatile noastre sunt respectate si celebrate.

La Gender Talk recunoastem diversitatea de gen si faptul ca nu exista doar 2 genuri. Mai mult, exploram felul in care experientele noastre sunt diferite sau similare datorita altor identitati pe care le avem incluzand orientarea sexuala, etnia, varsta, statutul socio economic, (diz)abiitatea samd.

Gender talk este feminist, anti-rasist si impotriva oricarei forme de excluziune si discriminare. Formatul intalnirilor este unul cat se poate de liber, bazat pe contributia celor care participa, uneori ghidat, dar mereu co-creat.

 1. Identitate de gen și identificare
 2. Ghid de practică – gen și identificare
 3. Alfabetul de gen
 4. Ghid de practică – dez-învățare
 5. Lentila de gen – cum abordăm și vorbim despre gen cu cei din jur
 6. Cum abordăm și vorbim despre gen cu cei din jur
 7. Norme de sex, gen, și sexualitate
 8. Workshop interactiv – Norme de sex, gen și sexualitate
 9. Coming out
 10. Seturi exercitii interactive despre Coming out
 11. Gen și corp
 12. Introspectivă despre Corp&Gen
 13. Gen și tranziție
 14. Gen & Intersecționalitate
 15. Gen & media
 16. Incluziune & discriminare la locul de muncă
 17. Unelte pentru grijă de sine a persoanelor trans & non binare
 18. Unelte magice de explorare a genului