Mișcare pentru dreptate socială inițiată de supraviețuitoare și supraviețuitori ai psihiatriei și ale diverselor forme de discriminare, cum sunt persoanele cu suferințe și/sau dizabilități mintale și sociale, persoane vulnerabile din punct de vedere socio-economic, sau persoane care aparțin unui grup minoritar etnic, sexual, de identitate de gen.

Învățăm încă de mici lucruri inutile și toxice, perpetuăm comportamente abuzive, urâm și stereotipizăm.

Unele dintre noi ne autoeducăm, ne găsim comunități noi care ne dau un sentiment de apartenență, descoperim mișcări care par a ne da sens, dar, uneori, le îmbrățișăm fără un ochi critic și fără a ne cerceta atent mintea și emoțiile, astfel devenind în loc de justițiare, zeloți. Pur si simplu schimbăm obiectul disprețului și urii noastre și ajungem chiar să ne războim între noi.

Revoluția Compasiunii se întemeiază pe valori personale și de grup, lucruri în care credem, cum ar fi: bunătatea, blândețea, dialogul și buna înțelegere.

Este aceasta o revoluție? Da. Pentru că în lumea noastră suntem învățate și învățați să ne poziționăm mai degrabă împotriva, decât pentru.

De aceea, Revoluția Compasiunii ne îndeamnă să gândim liber de prejudecăți, să o facem cu dragoste, să nu urâm, ci să producem, prin ralierea la propriile valori, schimbarea.

Aceasta poate fi atinsă prin luptă și împotrivire, dar evitând conflictele dintre noi. Întreaga societate, temelia pe care aceasta a fost fondată, cu regulile si normele ei, este împotriva noastră atât de des, încât să ne iubim și respectăm între noi este cu adevărat O REVOLUȚIE.

Prin urmare, nu suntem anti nimic, suntem însă pro: persoane LGBTQIA+, persoane mad (nebune – haideți să revendicăm acest cuvânt!), neurodivergente și cu dizabilități, diversitate relațională, feminism intersecțional, eliminarea rasismului, a bullyingului de orice fel, a sexismului, speciismului, clasismului și capitalismului și a tuturor sistemelor opresive, precum și a ierarhiilor.

Suntem un grup orizontal, care împărtășește aceleași credințe, aspirații către o lume mai bună și, mai ales, dorința de a crea o comunitate de oameni empatici și solidari!

Alătură-te și tu mișcării, din data de 21 august 2021, până pe 29 august 2021!