Știm că vrei să-ți fie bine!
Dar uneori viața te supune la încercări. Uneori te cerți foarte rău cu cineva drag sau afli că te înșală. Uneori ești discriminat decelilalți pentru că ești diferit. Poate alcoolul sau drogurile au pus stăpânire pe viața ta și ți-e greu să te lupți. Uneori afli că o rudă sau un prieten sunt grav bolnavi sau chiar ai pierdut recent pe cineva și nu poți face față durerii. Poate copiii tăi intră într-un anturaj rău și nu știi ce să faci ca să-i ajuți. Sau poate rolul de viitoare mamă te pune la încercare.
Toate aceste lucruri sunt fapte de viață, la care toți suntem expuși, și nu e niciodată târziu sau rușinos să ceri și să-ți oferi posibilitatea unui ajutor.
La Centrul comunitar INTERSECT o echipă de specialiști e alături de tine și te ajută să-ți regăsești liniștea și sănătatea sau să faci față mai bine provocărilor vieții. Te poți sfătui cu ei în privat sau poți participa la grupuri de suport, împreună cu alte persoane care trec prin aceeași încercare ca și tine, pentru că o durere împărtășită devine mai ușoară, iar sprijinul celorlalți îți poate da curaj și motivare să depășești acest moment din viața ta.
Te așteptăm cu inima deschisă din iunie la INTERSECT. Sună-ne la 0741 445 302 și fă-ți o programare sau vino direct la centru să stăm de vorbă, de luni până vineri, între orele 10.00-16.00*.
*orice întâlnire cu specialiștii sau participare la grupurile de suport se face doar cu programare. Dacă nu telefonezi înainte și vrei să vii direct la Centru, vom sta mai întâi de vorbă și te vom programa în funcție de orarul specialistului, cât de repede este acesta disponibil.
Toți profesioniștii centrului respectă codul etic și legislația în vigoare cu privire la confidențialitate.
Știai că ?
*Depresia este o tulburare psihică care nu îi ocolește nici pe cei puternici? Depresia reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze care afectează starea de sănătate: scade capacitatea de muncă și interesul pentru orice fel de activitate, duce la izolarea și singurătatea persoanei, iar în cazuri mai severe poate duce la pierderea dorinței de a trăi.
Durata prelungită a unei stări de tristeţe, incapacitatea de a simţi plăcere şi emoţii pozitive, furia, ruşinea, invidia, ura, sentimentul permanent de vinovăţie, lipsa de speranţă şi energie, incapacitatea de a lua decizii, sunt semne care te pot informa de posibilitatea faptului că treci printr-o depresie.Dacă te regăseşti în această descriere, te invităm în grupul nostru de suport, unde vei găsi persoane cu experienţe similare şi ceea ce este cel mai important: nu vei fi singur! Iar sub îndrumarea psihologului vei înţelege această tulburare, felul cum ea te afectează şi cum poţi lupta împotriva ei. Vei învăţa cum să iei măsuri efective de modificare a comportamentelor nesănătoase.
*Consilierea psihologică presupune o relație în care o persoană specializată acordă ajutor, la cerere, unei persoane care traversează o perioadă mai dificilă a vieții sale? Aceast ajutor se acordă persoanelor sănătoase, care încă nu au dezvoltat o tulburare psihică și pot preveni astfel apariția ei.
*Tulburările de anxietate sunt frecvente la adulți, însă lipsa informației ne împiedică să le identificăm și să tratăm? Una dintre cele mai răspândite forme de manifestare este atacul de panică – o frică intensă şi disconfort, care atinge un maxim în aproximativ 10 minute şi poate fi însoțit de simptome foarte variate – palpitaţii, transpiraţii, tremor, senzaţie de sufocare, nod în gât, durere în piept, greaţă, diaree, ameţeală, leşin, senzație de irealitate, frica de a „înnebuni”, frica de moarte, amorţeli, furnicături, frisoane sau senzaţie de căldură. Atacurile de panică pot apărea din senin sau legat de anumite situaţii. Persoana care are aceste episoade nu poate să înțeleagă care este cauza – acestea pot să se facă simțite în drum spre muncă, la cumpărături și chiar acasă. Vestea bună este că atacurile de panică se pot trata, chiar și fără medicație, prin psihoterapie. Poți învăța cum să-ți gestionezi aceste trăiri și să rezolvi anumite conflicte din viața ta.
* Grupul de suport ajută la regăsirea echilibrului emoțional alături de ceilalți care trec prin același tip de experiențe și te ajută să te simțiacceptat și confortabil în compania unor persoane care te înțeleg. Poți afla lucruri noi despre ceea ce te frământă, înveți din experiența altora și împărtășești celorlalți întrebările la care nu ai încă răspuns.
* Solicitarea unui sprijin psihologic dovedește că vrei să lupți pentru viața ta și că ești pregătit pentru a controla situația neplăcută în care te afli!
Intervențiile pentru sănătatea mintală la Centrul comunitar INTERSECT:
-consiliere psihologică individuală, pe bază de programare prealabilă. Durata fiecărei intervenții (ca număr de ședințe) va fi stabilită de Expertul consiliere psihologică, în urma evaluării individuale.
-grupuri de suport LGBTI, vizând forme de rezistență la discriminare și tratament abuziv, care se vor desfășura bilunar, pe baza înscrierilor prealabile în limita a 10 persoane pe grup, cu păstrarea confidențialității.
-alte grupuri de suport, în măsura solicitărilor (dependență de substanțe, despendență emoțională, violență domestică etc.)
Bonus! Înscrierea la oricare dintre aceste activități îți permite să faci cumpărături de la magazinul social KOMBINAT, un spațiu în care toate produsele disponibile (haine, produse igienice, produse de băcănie etc.) costă… 0 LEI!