În luna septembrie 2018, easyECO a preluat de la Asociația PARADAIZ organizarea SISTEM CA PE FERENTARI, festival  anual comunitar de muzică și arte. Ediția a III-a a avut loc în 9 septembrie în parcul Aleea Livezilor din Ferentari și a fost organizată în parteneriat cu PARADAIZ, cu susținerea Policy Center for Roma and Minorities, Matka, Urban_roma, Embassy of Sweden, Eneal și Primăria Sectorului 5.

Ediția 2018 a avut pe afiș artiști din comunitate și invitați speciali: PLAYHOOD, STAR CHAJA, CORNELIA CATANGA, FRAȚII COBZARU, GEANY MORANDI. Atelierele pentru copii au fost coordonate de MATKA și urban_roma.

Cu o primă ediție în septembrie 2016, SISTEM CA PE FERENTARI este un eveniment anual care are, pe lângă funcția de participare comunitară și culturală, rolul unei platforme de promovare a muzicii și altor expresii artistice produse în și de acest cartier/comunitate.
Programul evenimentului este rezultatul unei perioade de sondaj informal în interiorul comunității, prin care au fost studiate preferințele în muzică și alte tipologii artistice, oferta de artiști locali, activitățile preferate în comunitate și nevoile culturale ale acesteia.
Totodată, festivalul aduce împreună actori culturali din spații diverse, interne și externe, plasându-i în context colaborativ, propunându-și generarea de mecanisme de schimb cultural, de deschidere și performare a diversității culturale, de participare la construcția de experiențe inter-culturale.
Primele două ediții au adus pe scenă un număr de 40 de artiști muzicieni și formații din România, Turcia, Liban, Suedia și Germania. La evenimentele din cadrul festivalului au participat în total în jur de 3000 de persoane din cartier dar și din exterior, într-un experiment de cunoaștere reciprocă și creare de punți culturale între cartiere și comunități.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s